Commissies: Kerktuin De Oude Kerk


De Hof van Lof

Aan de zuidkant van ons kerkgebouw is een kerktuin gecreëerd waarvan het ontwerp is geïnspireerd op Bijbelse planten, heesters en bomen. De in de tuin voorkomende waterzuil is een teken van het eeuwig leven. Ook voor kinderen is er een stuk tuin ingeruimd. Een tuingroep, bestaande uit vrijwilligers, werkt meestal op de vrijdagmorgen tussen 9 en 11 uur voor het nodige onderhoud.
U kunt ook meedoen door u aan te melden als vrijwilliger bij de voorzitter van de werkgroep Henriëtte Flinterman; tel. 588 01 68. Zij kan u ook informeren over de mogelijkheid het onderhoud van de Kerktuin financieel te steunen als ´vriend´.

Klik op de foto om naar de website van de kerktuin "Hof van Lof" te gaan.

De kerktuin in de maand februari

De winter is nog niet voorbij, maar toch… De eerste voorboden van de naderende lente zijn in de kerktuin al te zien. Zo bloeien er op dit moment paarse cyclaampjes onder de lindebomen. Zelfs bloeien er een paar, heel aarzelend, bij de hoofdingang van de kerk! Zo breiden ze zich langzaam uit door de kerktuin. Dat is het mooie in onze kerktuin, die nu vijf jaar oud is. Sommige planten vermeerderen zich vanzelf en komen op een andere plek te voorschijn. Weer andere volwassen planten scheuren we en geven we een andere plek.
Zo staan er tegen de muur bij de graven nieuwe plantjes van de muurbloem, terwijl de moederplant er nog staat. Het is echt een plant die bij ons kerkgebouw hoort: hij bloeit al vroeg in het voorjaar en geeft een heerlijke geur. Dus over een poosje moet u beslist even door de knieën om te ruiken!
De narcissen en andere bolletjes komen ook al op. Het is dit jaar laat Pasen. Hopelijk halen nog sommige bloeiende bollen het feest van Pasen. Of de narcissen dit halen, weet ik niet. Ik heb mijn twijfels.
Henriëtte Flinterman

Loading

De Oude Kerk

e-mail: info@oudekerksoest.nl
Adres: Torenstraat 1,
3764 CK Soest.
Tel. (035) 602 21 20
Elke zondag is er een kerk­dienst om 10.00 uur.

Predikant:
Ds. Kees Bregman
tel. 06-17 25 65 44, in de regel bereikbaar tussen 9.00 en 9.30 uur, vrije dagen: donderdag en zaterdag
e-mail:

Scriba:
Mevr. Janny Voogt
tel. 035-602 10 87
e-mail:

Beheerder:
Mevr. Gerda Vugts
e-mail:

Cantor-Organist:
Mevr. Gonny van der Maten
tel. 031-742 56 28
e-mail:


 
  Deze website is afgeleid van Protestantsekerk.net, een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.