Diaconie Actueel - De Oude Kerk


Algemeen

Deze pagina bevat informatie over de activiteiten van de Diaconie van Soest Zuid, een hecht samenwerkingsverband tussen de wijkdiaconie van De Oude Kerk en de Wilhelminakerk.

Diaconale Doe Dag najaar 2017 - zaterdag 28 oktober

Een woonkamer schilderen, een tuin leegruimen, een stukje educatief pad aanleggen, een middagje op pad met een ouder iemand of een lunch maken voor kinderen met een beperking. Het zijn allemaal dingen die gedaan kunnen worden in Soest op de Diaconale Doe Dag op zaterdag 28 oktober.
Voor de tweede keer dit jaar wordt de Doe Dag georganiseerd door Stichting Present Soest, op initiatief van de Protestantse Gemeente Soest. Op deze dag wordt praktische hulp en aandacht gegeven aan mensen in Soest die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken omdat zij te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid en/of sociaal isolement.

Deelnemers aan eerdere Doedagen geven aan dat er op zo´n dag vaak iets in beweging komt. Niet alleen bij degene die geholpen wordt, maar vaak ook bij degene die hulp biedt. Je ontmoet ´de ander´, maar daarnaast is het ook erg leuk om met een groep mensen aan de slag te gaan. "Het geeft je een goed gevoel om iets te kunnen betekenen."

Ook meedoen?

Iedereen die graag iets wil doen voor een ander is van harte welkom. Ook gezinnen kunnen meedoen. Vul vóór 2 oktober a.s. het aanmeldingsformulier op presentsoest.nl/diaconaledoedag in en kies zelf welke hulp of bijdrage u wilt geven. Na aanmelding ontvangen alle deelnemers in de loop van oktober aanvullende informatie over het project waaraan ze gaan deelnemen.

Wilt u meer weten? Mail naar info@presentsoest.nl of kijk voor een verslag van de vorige DDD of meer informatie over Stichting Present Soest op presentsoest.nl in en kies zelf welke hulp of bijdrage u wilt geven.

Loading

De Oude Kerk

e-mail: info@oudekerksoest.nl
Adres: Torenstraat 1,
3764 CK Soest.
Tel. (035) 602 21 20
Elke zondag is er een kerk­dienst om 10.00 uur.

Predikant:
Ds. Kees Bregman
tel. 06-17 25 65 44, in de regel bereikbaar tussen 9.00 en 9.30 uur, vrije dagen: donderdag en zaterdag
e-mail:

Scriba:
Mevr. Janny Voogt
tel. 035-602 10 87
e-mail:

Beheerder:
Mevr. Gerda Vugts
e-mail:

Cantor-Organist:
Mevr. Gonny van der Maten
tel. 031-742 56 28
e-mail:


 
  Deze website is afgeleid van Protestantsekerk.net, een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.