Kerkdiensten - "Kerkradio" in De Oude Kerk


Kerkdiensten uit De Oude Kerk direct via internet te beluisteren

De diensten in De Oude Kerk kunnen ´live´ beluisterd worden via internet. Net als de andere kerkgebouwen van de Protestantse Gemeente Soest is ook De Oude Kerk aangesloten op het netwerk van AUDIOserver. Klik op het logo links in de navigatiebalk of op:

Kerkdiensten beluisteren zonder internet

Gemeenteleden, die geen internetaansluiting hebben, kunnen meeluisteren via een zogenaamd ´Lukas kastje´. Hielke Wiersma is contactpersoon voor vragen over deze vorm van kerkradio. Naast meeluisteren op het moment dat de kerkdienst gaande is, is het ook mogelijk diensten op een later tijdstip te beluisteren.

Liturgie aanvragen

In verband met eventuele auteursrechten wordt de liturgie niet (meer) op deze website gepubliceerd. In plaats daarvan kunt u zich hier aanmelden om de liturgie wekelijks per email te ontvangen. U kunt zich eventueel later hier ook weer afmelden.

Opgenomen kerkdiensten beluisteren.

In principe wordt elke dienst digitaal opgenomen en is enige tijd via de website van kerkdienstgemist.nl te beluisteren.

Voordat u dit kunt doen moet u eerst uw wachtwoord opgeven.Op dit moment zijn de volgende diensten beschikbaar:

Zondag 19 november - Ds. K. Bregman, organist; Gonny van der Maten - Doopdienst

Dit keer een bijzondere doopdienst in de Oude Kerk. Ellen Kwantes en Prakash Shrestha zijn weer over uit Australië. Zij hebben gevraagd om hun dochter Zara Mae te mogen laten dopen in de Oude Kerk, zoals in 2015 hun zoon Xavier. Dat willen we met veel vreugde doen! Zara, geboren op 16 mei 2017 in Sydney, is net als Xavier een wereldburger: zij heeft Nepal, Nederland en Australië in zich. Enkele lezingen en liederen zullen we in het Engels horen of zingen. Met ouders en grootouders, familie en vrienden kijken we uit naar een feestelijke viering! Wat het thema betreft: de 2e zondag van de Voleinding reikt de indrukwekkende lezing van Matteüs 25:31-40 aan – over het oordeel van de Mensenzoon. Jezus spreekt over zichzelf als een ´koning incognito´. Wat hij zegt is beslissend voor onze kwaliteit van leven: "Wat je gedaan hebt voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor mij gedaan." Gonny van der Maten speelt in deze viering werk van Joh. Seb. Bach (Allemande in C) en Samuel Wesley (Voluntary and Fugue in D en Short Piece).

Zondag 12 november - Ds. Wilko van Holten uit Utrecht - Dienst van Schrift en Tafel, m.m.v. organist Karel Demoet en de cantorij o.l.v. cantor Gonny van der Maten

Volgens het lutherse leesrooster is de 8e zondag van de herfst de 1e zondag van de Voleinding. In drie stappen gaat het toe naar de laatste zondag van het kerkelijk jaar, de Eeuwigheidszondag. Gelezen wordt uit Matteus 25 (14-30), de zgn. gelijkenis van de talenten. Waarin investeren wij, wanneer het op de laatste vragen aankomt? Laat de Ene onze toewijding krijgen!
Gastorganist Karel Demoet speelt in deze viering werk van Joh. Seb. Bach (Praeludium en fuga in D, BWV 850) en van Johann Pachelbel (Aria Tertia). De cantorij zingt tijdens de rondgang van brood en wijn het ´Lead me, Lord´ van Samuel Wesley.

Zondag 29 oktober - Ds. K. Bregman en ds P. van den Berg - 500 jaar Reformatie, m.m.v. de cantorij o.l.v. cantor-organist Gonny van der Maten.

In de viering gaat het over Luthers inzet voor de vrijheid van geloven vanuit zijn aandacht voor de drie kernen van de kerkhervorming: dat de Bijbel voor iedereen te lezen is, dat vertrouwen genoeg is en de liefde van God onvoorwaardelijk. We lezen hoe de beweging van vertrouwen is begonnen bij Abraham en Sara (Genesis 12) en hoe zulk vertrouwen volgens Paulus een bron wordt van vrijheid (Galaten 5). De liturgie een luthers tintje, o.a. met ´Ein feste Burg´ in een bewerking van JP Krieger en het lutherse credo (de geloofsbelijdenis, LB 341).

Zondag 22 oktober - Ds. Rene Rosmolen uit Hoogland

Gelezen wordt Genesis 12:1-5 naast Marcus 1:14-20 – over het volgen van een roeping, de stem van Ene, onweerstaanbaar: ´Door de wereld gaat een woord.´ (LB 802). In de deze viering speelt Gonny van de Maten werk van H. Scheidemann (Praeambulum in d), F.X. Schnitzer (Andante uit Sonata VI) en P.A. Soler (Allegro uit Sonata no. 68).

Zondag 15 oktober - Ds. K. Bregman - Dienst van Schrift en Tafel m.m.v. de cantorij o.l.v. cantor-organist Gonny van der Maten

Het lutherse leesrooster reikt Matteüs 22:34-46 aan, over het grote gebod en een vraag over ´de zoon van David´. Naar dat laatste gaat de aandacht. Op weg door de herfst naar de dagen van de Voleinding en van Advent, wil ik van zondag tot zondag de focus leggen bij uitdrukking die iets bijzonders over de persoon van Jezus zeggen. ´Zoon van David´ is er zo één. De cantorij zet de toon met o.a. de lutherse bewerking van Psalm 130 ´Aus tiefer Not´ en het ´Aller Augen warten auf dich´ van Schütz (LB 145a). Tijdens de rondgang van brood en wijn horen we ´Silence my soul´ (LB 932).

Zondag 1 oktober - Ds. G.H. Olsman

Zondag 24 september - Ds. A.M. Parmentier-Blankert uit Hilversum, m.m.v. de cantorij o.l.v. cantor-organist Gonny van der Maten.

Het lutherse leesrooster geeft Matteüs 6:24-34 aan, met de woorden van Jezus over ´niet bezorgd zijn´. In deze viering worden het Onze Vader en zegen gezongen (LB 369a en 430). In het kader van de Vredesweek zingt de cantorij ´A prayer for peace´ van David Lord. Gonny van der Maten speelt variaties van J.P. Sweelinck over ´Da pacem´ (Geef vrede), de Seqentia Laudes Organi van Albert de Klerk en tot slot een Sortie van Léon Boëllmann.

Zondag 17 september - ds Peter van den Berg

Zondag 10 september - Ds. E. Idema uit Amersfoort

Zondag 27 augustus - Ds. W.L. Kievit, organist: Gonny van der Maten

Op de tiende zondag van de zomer geeft het (lutherse) leesrooster de gewetensvolle lezingen van Psalm 32 en Lucas 18:9-14 aan. Het wondermooie lied LB 377 ´Zoals ik ben´ sluit daar naadloos op aan. In deze viering speelt Gonny van der Maten het Toccata in g moll van Johann Pachelbel, een Interludium (´tussenspel´) van Albert de Klerk en als uitgeleide de Fuga in C van Dieterich Buxtehude. Het koffiedrinken is vanwege de verbouwing van de orgelgalerij zowel achter als voor in de kerk.

Zondag 20 augustus - Ds. Kees Bregman - Zomerdienst, organist Gonny van der Maten

Het lutherse leesrooster dat we in dit gedenkjaar (500 jaar kerkhervorming) volgen, geeft voor de 9e zondag van de zomer Lucas 19:41-48 aan. We zien Jezus in tranen om de verblinding van Jeruzalem (´tad van vrede´) en zijn reinigende actie om de tempel weer te maken wat ze bedoelt te zijn: geen rovershol, maar huis van gebed. Een ongemakkelijke verhaal, als je het een beetje wilt laten binnenkomen. Waar zit mijn/jouw/onze blinde vlek? Hoe zijn we angstig/bezorgd/inhalig bezig in handen te nemen (´roven´) en hoe leert de Heer ons dat weer uit handen te geven (´bidden´)? Wie weet komen we ´opgeruimd´ uit de kerk ... dat zal mooi zijn!
Gonny van der Maten speelt in deze viering nr. 6 uit ´Das wohltemperierte Klavier´ van Joh. Seb. Bach: Prelude en fuga in d (BWV 851). Tijdens de collecte klinkt (toepasselijk!) Mille ducas en vostre bource / Tausend Dukaten im Sack van Tielman Susato (16e eeuw).

Zondag 6 augustus - Ds. Klaas Holwerda - Zomerdienst

Zondag 23 juli 10.00 uur - Ds. Gerrit Olsman - Zomerdienst - organist Rens Bijma

Zondag 9 juli - Ds. Peter van den Berg - Zomerdienst van Schrift en Tafel

In deze dienst van Schrift en Tafel lezen we Romeinen 8:18-28 en Matteüs 11:25-30. Het leven lijkt soms op een schaakbord: het is een aaneenschakeling van witte, fijne, vrolijke, mooie, goede en van zwarte, moeilijke, sombere, verdrietige gebeurtenissen. En als mensen heb je daar toch maar weinig invloed op. Het lijkt wel of het noodlot met de stukken op het bord speelt en ze schuift waar hij ze hebben wil. Soms kun je daar op reageren en je eigen stukken verzetten, maar aan het einde sta je toch altijd schaakmat. Paulus zegt dat je daar ook anders naar kan kijken. Hoe, dat willen we ontdekken. In de Maaltijd wordt het concreet, omdat we daarin brood en wijn aangereikt krijgen als bevestiging dat we er niet alleen voor staan.
Gonny van der Maten speelt op het kistorgel o.a. uit ´Das wohltemperierte Klavier´ van Joh. Seb. Bach: Preludium in C en in E.

Zondag 2 juli - Ds. Kees Bregman - Doopdienst m.m.v. organist Jan Jansen, de cantorij en een projectkinderkoor o.l.v. Gonny v.d. Maten

Met een feestelijke dienst gaan we de groene zomertijd in: Dries van Doorn, zoon van Sjaak en Anna van Doorn-Joosse wordt gedoopt. Er wordt vrolijk gezongen door het kinderkoor ´Goede morgen, welkom allemaal!´ en door de cantorij ´Jubilate Deo´! Ook vieren we het afscheid van de nevendienst: de overstap. We besluiten de reeks diensten rond de Tien Woorden door nog eens stil te staan bij het vijfde gebod ´Toon eerbied voor je vader en je moeder´. Dit zinnetje staat precies op de kanteling tussen de eerste en de tweede tafel, en vormt zo de brug tussen de liefde van God en de liefde van mensen. Het gaat om de schakel van de overdracht, van generatie op generatie: hoe vertel je het verhaal van God-en-de-mensen zó verder, dat een volgende generatie er werkelijk iets mee kan? Deuteronomium 6 biedt een richtinggevende instructie: ´Prent ze [de woorden] uw kinderen in en spreek er steeds over´.

Aanvragen wachtwoord voor de Kerkradio

Het wachtwoord voor de Kerkradio kunt u aanvragen bij de
Webmaster van De Oude Kerk. U ontvangt het wachtwoord per email.

Loading

De Oude Kerk

e-mail: info@oudekerksoest.nl
Adres: Torenstraat 1,
3764 CK Soest.
Tel. (035) 602 21 20
Elke zondag is er een kerk­dienst om 10.00 uur.

Predikant:
Ds. Kees Bregman
tel. 06-17 25 65 44, in de regel bereikbaar tussen 9.00 en 9.30 uur, vrije dagen: donderdag en zaterdag
e-mail:

Scriba:
Mevr. Janny Voogt
tel. 035-602 10 87
e-mail:

Beheerder:
Mevr. Gerda Vugts
e-mail:

Cantor-Organist:
Mevr. Gonny van der Maten
tel. 031-742 56 28
e-mail:


 
  Deze website is afgeleid van Protestantsekerk.net, een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.