Kerkdiensten in De Oude Kerk


Zondag 26 november 10.00 uur - Ds. K. Bregman - Laatste zondag van het jaar, m.m.v. de cantorij o.l.v. cantor-organist Gonny van der Maten

Op de Eeuwigheidszondag doen we samen het intense werk van de herinnering. Tien namen zijn bijgeschreven op het gedachtenispaneel. Voor hen ontsteken we licht, samen met hun allernaasten in ons midden. Voor ieder is er gelegenheid om een dierbare gestorvene te herdenken met licht.
Het thema van de gedachtenisviering luidt: ´In vrede´ – naar het lied van Maarten Luther dat de cantorij zingt in een bewerking van Max Reger: ´Mit Fried und Freud ich fahr dahin´ – woorden ontleend aan de lofzang van Simeon (Lucas 1). Naast Jesaja 25 lezen we daarom uit Lucas 1. Gonny van der Maten speelt in deze viering werk van J.G. Walther.

Zondag 3 december 10.00 uur - Ds. Jos van Oord uit Amersfoort, 1e van Advent, Marjan Prins (fagot en blokfluit) en Esther Nuijten (blokfluit).

Onder het motto ´Een boek vol verwachting´ lezen we in de tijd van Advent uit Jesaja, in het spoor van Kind op zondag. Jesaja is bij uitstek de profeet van het nieuwe begin. Zijn eerste woord is ´troost´ (Jes.40:1-11). Je hoort daarbij de machtige inzet van de tenor in Händels ´Messiah´: Comfort ye my people. De symbolische schikking verbeeldt de weg door de woestijn, terug uit ballingschap, naar de stad van vrede. Dat geeft zicht op toekomst, zoals het projectlied zingt: ´Jesaja schreef zijn tijd voorbij, zo geeft hij hoop aan jou en mij´. Terwijl de dagen van december donkerder worden, groeit van zondag tot zondag het spoor van licht!

Zondag 10 december 10.00 uur - Ds. G. Morsink uit Zeist, 2e van Advent, m.m.v. een strijkersensemble en hoorn

Zondag 17 december 10.00 uur - Ds. Kees Bregman, 3e van Advent, Gaudete - dienst van Schrift en Tafel, m.m.v. de cantorij o.l.v. cantor-organist Gonny van der Maten

Zondag 17 december 17.00 uur - Lichtjesfeest

Zondag 24 december 10.00 uur - Drs. Tilly Addink, 4e van Advent morgengebed

Zondag 24 december 21.30 uur - Ds. Kees Bregman, Kerstnachtdienst m.m.v. de cantorij o.l.v. cantor-organist Gonny van der Maten

Maandag 25 december 10.00 uur - Ds. Kees Bregman, Kerstdienst m.m.v. de cantorij o.l.v. cantor-organist Gonny van der Maten

Zondag 31 december 10.00 uur - Ds. Kees Bregman, Oudejaarsdienst

Oppas en kindernevendienst

Er is altijd kinderoppas (0-4 jaar) en in de regel ook kindernevendienst (4-12 jaar). Informeer even bij de kosters of bij degenen die aanwezig zijn in de consistorie (ingang noordzijde).

Loading

De Oude Kerk

e-mail: info@oudekerksoest.nl
Adres: Torenstraat 1,
3764 CK Soest.
Tel. (035) 602 21 20
Elke zondag is er een kerk­dienst om 10.00 uur.

Predikant:
Ds. Kees Bregman
tel. 06-17 25 65 44, in de regel bereikbaar tussen 9.00 en 9.30 uur, vrije dagen: donderdag en zaterdag
e-mail:

Scriba:
Mevr. Janny Voogt
tel. 035-602 10 87
e-mail:

Beheerder:
Mevr. Gerda Vugts
e-mail:

Cantor-Organist:
Mevr. Gonny van der Maten
tel. 031-742 56 28
e-mail:


 
  Deze website is afgeleid van Protestantsekerk.net, een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.