Concerten in De Oude Kerk


Kerk en Cultuur

De stichting Kerk en Cultuur van De Oude Kerk Soest is opgericht om, naast de wekelijkse eredienst die in de Oude Kerk gehouden wordt, de culturele betekenis van dit historische gebouw op allerlei manieren te versterken. Dit doet zij onder andere door de zomeropenstelling van De Oude Kerk en het organiseren van concerten.

Concerten

Sinds enige jaren worden er op structurele basis concerten gegeven in De Oude Kerk van Soest. Dit historisch gebouw onderscheidt zich door een sfeervolle, intieme ruimte met een prachtige akoestiek. Zowel voor instrumentalisten als voor (kamer)koren is de ruimte ideaal om op te treden. Men komt hier graag musiceren. Ook het publiek lijkt de weg meer en meer te vinden naar de Oude Kerk van Soest en weet het aanbod steeds meer te waarderen.

De concerten hebben de afgelopen twee jaar een inhoudelijk meer vaste vorm gekregen. De werkgroep Concerten in de Oude Kerk Soest, die onder auspiciën van de Stichting Kerk en Cultuur de organisatie van de concerten op zich heeft genomen, heeft zich gericht op twee concepten:

De Serie Zomerconcerten

Deze vinden plaats tijdens de zomeropenstelling. Deze serie concerten bestaat uit zes concerten van maximaal 1 uur. In deze serie wordt aan bijna of pas afgestudeerden van het conservatorium de mogelijkheid geboden om concertervaring op te doen. De samenstelling van deze 6 concerten wordt - qua deelnemers en programmering - zo divers mogelijk ingevuld.
Klik hier voor het programma van de Serie Zomerconcerten.

De Vocale Serie

Deze serie bestaat uit minimaal 4 concerten door (kamer)koren van een hoge kwaliteit. In eerste instantie kwamen de koren alleen uit Utrecht en omgeving, maar op dit moment worden ook kwalitatief goede kamerkoren en/of professionele koren uit het hele land uitgenodigd om een van de concerten in te vullen. Ook daar wordt rekening gehouden met een afwisselende samenstelling van de programma´s.
Klik hier voor het programma van de Vocale Serie.

Concert historie

Naast genoemde concertseries zijn er ook incidenteel ook andere concerten. Klik hier voor een overzicht van de concerthistorie in De Oude Kerk, voor zover bekend.

vanaf 2019: DOK concerten

Met ingang van 2019 worden de Zomerconcerten en de Vocale Serie onder één noemer gebracht: DOK concerten.

Loading

De Oude Kerk

e-mail: info@oudekerksoest.nl
Adres: Torenstraat 1,
3764 CK Soest.
Tel. (035) 602 21 20
Elke zondag is er een kerk­dienst om 10.00 uur.

Predikant:
Ds. Kees Bregman
tel. 06-17 25 65 44, in de regel bereikbaar tussen 9.00 en 9.30 uur, vrije dagen: donderdag en zaterdag
e-mail:

Scriba Kerkenraad PGS:
e-mail: kerkenraad.pgsoest@gmail.com

Coördinator:
Mevr. Iemkje Doesburg
tel. 035-602 21 47
e-mail:

Beheerder:
Mevr. Gerda Vugts
e-mail:


 
  Deze website is afgeleid van Protestantsekerk.net, een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.