Concert De Oude Kerk - Trajecti Voces


Concert "Stars & Stripes" Trajecti Voces - 12 april 2013, 20:15 uur

Op 12 april a.s. zingt Trajecti Voces een programma van Amerikaanse koormuziek in de Oude Kerk in Soest. We zingen werken van o.a. Aron Copland, Leonard Bernstein, Michael Tippett, Samuel Barber, Charles Ives, Mitchell Sandler and Eric Whitacre. Hopelijk tot ziens bij een van deze concerten!
Kaarten reserveren kan heel gemakkelijk via de website trajectivoces.net of via email hargreavesvivien@gmail.com.
Aan het programma "Stars & Stripes" werkt ook mee Lennard Nijs, percussie & marimba.

Er is recentelijk veel moois voor koor geschreven in Amerika. Men durft er, los van de Europese traditie, nieuwe dingen te proberen die onverwachte klankwerelden openen.

Ives experimenteerde bijvoorbeeld met bitonaliteit in zijn beroemde Psalm 67 uit 1955. Copland werkte met ostinatofiguren en eigenzinnige polyfonie in zijn Four motets. Bernstein schreef toneelmuziek voor het toneelstuk The Lark van Jean Anouilh. Het stuk speelt in de 15e eeuw, rond Jeanne d´Arc. Bernstein refereert aan Franse muziek uit die tijd, maar laat op zijn eigen manier het koor ook trommelen en fluiten.

Barbers Agnus Dei, de vocale versie van zijn Adagio for Strings, is misschien wel het traagvloeiendste koorstuk ooit, met lange lijnen die een ongelofelijke spanning opbouwen. Michael Tippelt is een Engelse componist, die voor zijn oratorium A Child of our Time gebruik maakte van Amerikaanse negro spirituals.

De Amerikaanse, in Utrecht wonende, zanger en componist Mitchell Sandler schreef speciaal voor dit programma een cyclus in drie delen Madrigals of Mirth and Melancholy, waarin hij op renaissanceteksten in prachtige harmonieën een oud-nieuwe sfeer weet op te roepen.

Twee intermezzi, virtuoos gespeeld op marimba door slagwerkstudent Lennard Nijs, geven het programma nog meer sfeer en afwisseling.

vrijdag 12 april 20:15 uur

Soest, Oude Kerk, Torenstraat 1

Entree: € 18,- / voorverkoop via www.trajectivoces.net 15,- / CJP, studenten 10,-

terug

Loading

De Oude Kerk

e-mail: info@oudekerksoest.nl
Adres: Torenstraat 1,
3764 CK Soest.
Tel. (035) 602 21 20
Elke zondag is er een kerk­dienst om 10.00 uur.

Predikant:
Ds. Kees Bregman
tel. 06-17 25 65 44, in de regel bereikbaar tussen 9.00 en 9.30 uur, vrije dagen: donderdag en zaterdag
e-mail:

Scriba Kerkenraad PGS:
e-mail: kerkenraad.pgsoest@gmail.com

Coördinator:
Mevr. Iemkje Doesburg
tel. 035-602 21 47
e-mail:

Beheerder:
Mevr. Gerda Vugts
e-mail:


 
  Deze website is afgeleid van Protestantsekerk.net, een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.