Actueel - De Oude Kerk


Juweeltjes uit de koorliteratuur

zaterdag 2 februari 2013, 20.15 uur

Op zaterdag 2 Februari om 20.15 uur is het derde concert in de Vocale Serie van de Oude Kerk. Er zal worden opgetreden door kamerkoor Fiori Musicali uit Middelharnis.
Fiori Musicali is een kamerkoor dat in 2003 als projectkoor werd opgericht en bestaat uit ongeveer twintig jonge zangers . Het repertoire is breed met een nadruk op a cappella koorwerken. Sinds de oprichting is Sietse van Wijgerden de artistiek leider van het kamerkoor. Fiori Musicali is een van de drie prijswinnaars van het Tenso-concours 2009 voor amateurkoren.
Het programma kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan muziek. Er is droevige muziek, zoals de ´Musikalische Exequien´, die Heinrich Schütz schreef voor de begrafenis van een graaf. Eeuwen later schreef Herbert Howells ook een muziekstuk voor het heengaan van een prominent iemand, te weten president John F. Kennedy. Dit stuk, ´Take him earth, for cherishing´ kenmerkt zich door zijn emotionele lading, wat gedurende het stuk in forse dissonanten tot uiting komt, maar uiteindelijk zeer zacht en lieflijk afsluit. Er is echter ook plaats voor een andere stemming, zoals het olijke ´El Grillo´ van Josquin Desprez. In dit kleine motet wordt op Italiaanse tekst het leven van een haantje bezongen. Of andere renaissance-muziek, zoals een prachtige mis van Thomas Tallis, muziek op het hoogtepunt van de oud-Engelse koormuziek. Autumn Landscapes van de moderne Veljo Tormis is muziek om bij weg te dromen, terwijl het 8-stemmig lied van de romantische Reger ons weer bepaalt bij de eindigheid van het leven... Kortom, dit programma laat aan liefhebbers van prachtige muziek niets te wensen over!

terug

Loading

De Oude Kerk

e-mail: info@oudekerksoest.nl
Adres: Torenstraat 1,
3764 CK Soest.
Tel. (035) 602 21 20
Elke zondag is er een kerk­dienst om 10.00 uur.

Predikant:
Ds. Kees Bregman
tel. 06-17 25 65 44, in de regel bereikbaar tussen 9.00 en 9.30 uur, vrije dagen: donderdag en zaterdag
e-mail:

Scriba Kerkenraad PGS:
e-mail: kerkenraad.pgsoest@gmail.com

Coördinator:
Mevr. Iemkje Doesburg
tel. 035-602 21 47
e-mail:

Beheerder:
Mevr. Gerda Vugts
e-mail:


 
  Deze website is afgeleid van Protestantsekerk.net, een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.